Alitalija 15. oktobra leti u istoriju posle 75 godina rada – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Alitalija 15. oktobra leti u istoriju posle 75 godina rada

Avio-kompanija Alitalija definitivno zatvara vrata 15. oktobra 2021. godine, nakon što je 75 godina služila kao nacionalni italijanski vazduhoplovni prevoznik.

Od 25. avgusta, Alitalija više ne prodaje karte za bilo kakve letove posle 15. oktobra, a svi ranije prodati letovi predviđeni posle tog datuma su otkazani, preneo je portal thelocal.it.

Novoosnovana kompanija Italia Transporto Aereo ili ITA, u državnom vlasništvu, biće novi nacionalni italijanski avio-prevoznik.

Alitalija, članica alijanse Skaj Tim koju čine još Delta Er Lajns, Er Frans i KLM, imala je dugogodišnje finansijske probleme i proglasila je stečaj u maju 2017.

Svi putnici koji su do 24. avgusta rezervisali letove kompanije Alitalija za putovanja posle 15. oktobra moći će da zamene karte za let kod druge avio-lompanije kako na domaćim tako i na međunarodnim linijama, a ako odluče da promene destinaciju moraće da plate razliku u ceni.

Alternativno, oni koji su rezervisali let kod Alitalije nakon 15. oktobra mogu da zatraže potpuni povraćaj novca.

Italijanski list Korijere dela Sera procenjuju da je oko 255.000 ljudi rezervisalo karte kod Alitalije za letove posle navedenog datuma. Dodaje takođe da je vlada u Rimu izdvojila 100 miliona evra (117 miliona dolara) za isplatu naknade putnicima koji žele povraćaj novca.

Tags
Back to top button