Bank of Amerika izdala upozorenje o potencijalnom balonu na berzi – Bankar.rs
ANALIZEIZVEŠTAJ SA BERZESVE VESTI

Bank of Amerika izdala upozorenje o potencijalnom balonu na berzi

Dok Bitcoin probija granicu od 50.000 američkih dolara, a Dow leti preko 30.000 poena, novi izveštaj Bank of America i EPFR Global otkriva da najnoviji rast tržišta može “sačekati korekcija“, izveštava Bloomberg.

Podaci BofA i EPFR Global otkirvaju su da je u deonice investirano čak 58 milijardi dolara između 3. i 10. februara, što ukazuje na nivo ekstremnog bikovskog rasta.

Rezultirajući sentiment na tržištu mogao bi “aktivirati signal za prodaju”, navodi se u belešci stratega BofA, a prenosi Bloomberg.

Analitičarka Meghan Shue iz Wilmington Trusta rekla je u članku CNBC-a da izveštaj otkriva zabrinjavajući trend.

“Ono što smo videli iz tih podataka Banke Amerike su rekordni prilivi u američke veliku kompanije, kao i one iz tehnološkog sektora“, rekla je Shue.

“Ali i dalje se premalo pažnje posvećuje sektorima za koja mislimo da nude bolji potencijal za budući povrat na uložena sredstva“, što implicira da i dalje pojedini sektori imaju prostora za rast.

U belešci za CNBC-jev “Trading Nation”, ona je upozorila, “Novac dolazi sa margina i izgleda špekulativnije nego što je bio godinama.”

Njen savet malim investitorima jeste da izbegavaju kriptovalute, mim (meme) deonice i velike tehnološke kompanije i naravno, da upamte da svega 1% uspešnih dnevnih trgovaca ostvari uspeh, te da bi deonice trebalo gledati kao dugoročnu investiciju.

Izvor: Berze.me

Tags
Back to top button