U Novom Sadu počela izgradnja fabrike čokolade čuvenog švajcarskog brenda – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

U Novom Sadu počela izgradnja fabrike čokolade čuvenog švajcarskog brenda

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naglasio da će ova fabrika mnogo značiti za prehrambenu i prerađivačku industriju Srbije.

“Ona će stvoriti dodatni lanac zapošljavanja i profita u zemlji. Ujedno, imaćemo supstituciju uvoza čokolade i drastično povećan izvoz”, rekao je Vučić novinarima posle polaganja kamena temeljca za fabriku čokolade.

On je dodao da će plate inženjera i tehnologa u fabrici biti na evropskom nivou, dok će radnici imati primanja iznad proseka u Srbiji.

Vučić je naglasio da kompanija Barry Callebaut ima najbolju tehnologiju za proizvodnju čokolade u Evropi, kao i da je njihov dolazak u Srbiju od ogromnog značaja za ekonomiju zemlje.

Svečanosti početka izgradnje fabrike čokolade prisustvovali su i glavni izvršni direktor kompanije Antoine de St-Affrique, kao i generalni direktor te kompanije Stojan Kemera, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski premijer Igor Mirović i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Ukupna vrednost fabrike čokolade u Novom Sadu procenjena je na 45 miliona evra u periodu od pet godina.

U toj fabrici bi narednih godina posao trebalo da nađe oko stotinu radnika.

Pogon “Beri Kalebo” u Novom Sadu trebalo bi da godišnje proizvede 50.000 tona čokolade.

Tags
Back to top button