Sberbank Srbija sakupila preko 800kg smeća u akciji „Očistimo priobalje Beograda“ – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

Sberbank Srbija sakupila preko 800kg smeća u akciji „Očistimo priobalje Beograda“

Tokom proteklog perioda Sberbank pokrenula je društveno – odgovornu  inicijativu „Očistimo priobalje Beograda“, kako bi se delovi rečnih tokova Save i Dunava očistili od nagomilanog smeća. Ideja čišćenja imala je za cilj da se ukloni sve što je nagomilano, a što narušava kako izgled tako i funkcionalnost ovih lokacija.

U želji da doprinese čistijem i lepšem izgledu beogradskih reka, Sberbanka je čišćenje podigla za lestvicu više, uklonjeno đubre odneto je na dalju reciklažu. Tokom akcije čišćenja prikupljeno je 840 kg đubreta, odnosno 113 džakova različitog materijala.

„Problem zagađenja, ne samo priobalja već uopšte životne sredine, je nešto što iziskuje našu veliku pažnju i zalaganje. Živimo u zemlji koja može da se pohvali prelepim prirodnim bogatsvima, ali o kojima se nažalost ne brinemo dovoljno. Baš zbog toga, drago mi je što smo imali priliku da kroz ovakav projekat doprinesemo čistijem i zdravijem priobalju. Sigurna sam da je ovo samo početak i da ćemo kroz ovakve i slične projekte podstaći celo društvo na odgovorniji odnos prema životnoj sredini “ – istakla je Marijana Vasilescu, predsednica Izvšrnog odbora Sberbank Srbija

Sberbank Srbija, od svog dolaska na tržište, ulaže u različite projekte korporativno – društvenog poslovanja. Svojim sponzorstvima i donacijama do sada je pomogla različite obrazovne i zdravstvene ustanove, domove za decu bez roditeljskog staranja i sl. Ekspoziture Sberbank Srbija opremljene su kontejnerima za reciklažu i aktivno učestvuju u akciji „Češ za hendikep“.

Tags
Back to top button