NLB banka se vraća lizing poslovanju – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKELizingSVE VESTI

NLB banka se vraća lizing poslovanju

Nova ljubljanska banka (NLB) vraća se u poslovanje s lizingom iz kojeg se pre nekoliko godina povukla. Ovo je najavio Blaž Brodnjak, predsednik Uprave NLB-a u intervjuu za Slovenačku novinsku agenciju kazavši kako očekuje da banka “neće imati problema sa oživljavanjem svojih operacija lizinga, na koje je uticalo kašnjenje u privatizaciji”.

Nakon dodeljene državne pomoći 2013. godine od 1,55 milijardi evra kojom je spašena, NLB banka je izvršavajući zahteve Evropske komisije morala da smanjuje obim poslovanja, a jedna od žrtvi bilo je i lizing poslovanje.

Matično društvo u Sloveniji je 31. decembra 2017. ušlo u postupak likvidacije.  Lizing društvo slovenačke grupacije se nakon toga počelo povlačiti sa tržišta u regionu.

Nove mogućnosti za Novu ljubljansku banku otvorila je okončana privatizacija od 75% minus jedne deonice, a koja je oslobodila banku državne stege i opterećenja državne pomoći.

Osim leasinga, direktor Banke Blaž Brodnjak “velike mogućnosti vidi u nadogradnji bankarskog osiguranja i usluga upravljanja imovinom”, tvrdeći da će rastući standard u regiji povećati potražnju za tim.

Tags
Back to top button