Stečajna uprava prodaje imovinu Atlas banke – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Stečajna uprava prodaje imovinu Atlas banke

Stečajna uprava oglasila je juče novu prodaju imovine Atlas banke. Predmet javnog nadmetanja su nekretnine Atlas banke u Podgorici u Ulici Stanka Dragojevića, za koje je početna cena 1.988.500 evra. Ovlašćeno lice za prodaju nepokretnosti je advokat Zorica Đukanović, prenosi podgorički “Dan”.

Na prodaju je oglašena i imovina te banke u Opštini Bar, za koju je određena početna cena od 785.000 evra. U novom oglasu se navodi da je za učešće na nadmetanju obavezan depozit od deset odsto početne cene, što iznosi 198.850 evra, za nekretnine koje se nalaze u Podgorici.

Sa druge strane, obavezni depozit za nekretnine u Baru, među kojima je i hotel, određen je iznos od 78.500 eura.

Stečajni upravnik Atlas banke sredinom maja ove godine raspisao je takođe oglas o prodaji nepokretnosti od ukupno 5.788 kvadratau vlasništvu ove banke poslovne zgrade, poslovni prostori, zemljište, garažna mesta u Ulici Stanka Dragojevića i Kapital plaza po ukupnoj početnoj ceni od 10,6 miliona evra.

Na prodaju je tada ponuđeno zemljište od 434 kvadrata pod zgradom 400 kvadrata i 34 kvadrata dvorišta, potom poslovna zgrada u vanprivredi ukupne površine 828 kvadrata sa podrumom i potkrovljem. Od ukupne površine poslovni prostori su 3.935 kvadrata izgrađeni u “sivoj fazi”, a 50 garažnih mesta su ukupne površine 591 kvadrat koji su potpuno završeni. Uslov za nadmetanje i tada je bila uplata depozita od 864.700 evra.

Izvor: Dan

Tags
Back to top button