Od 2020. godine neprekidne linije između Zagreba i Njujorka – Bankar.rs
SVE VESTI

Od 2020. godine neprekidne linije između Zagreba i Njujorka

Hrvatski ministar turizma Gari Kapeli rekao je da će neprekidne linije između Njujorka i Zagreba verovatno početi tokom letnje sezone 2020. godine.

“Nakon ugovora sa Amerika erlajnsom za letove između Filadelfije i Dubrovnika ovog leta, koji će poslužiti kao proba, već smo uznapredovali u pregovorima za uvođenje neprekidnih linija od Njujorka do Zagreba“, rekao je Kapeli za HRT.

“Nadam se da će ta linija biti operativna već narednog leta”, dodao je hrvatski ministar, a preneo portal Exyuaviation.

Prema njegovim rečima, letovi između Zagreba i Njujorka će verovatno biti sezonski tokom prve godine rada linije, dok bi saobraćaj preko cele godine mogao da bude uveden u drugoj godini. Konačni rezultat toga bio bi da postoje sezonske linije iz Sjedinjenih Država do Dubrovnika i cele godine do Zagreba, kazao je.

U aprilu je direktor zagrebačkog aerodroma takođe potvrdio da se vode razgovori za uvođenje letova do “Velike jabuke”.

“Dugi letovi su veoma zahtevni za avio-kompanije, i oprativno i finansijski, te se stoga moraju pažljivo planirati. U evropi ima nekih aerodroma koji su dva ili tri puta veći od našeg, a nemaju duge letove nekih od vodećih svetskih prevoznika. Postavili smo lestvicu visoko privlačeći neke od najboljih avio-prevoznika u Zagreb, sa neprekidnim linijama do Amerike i Azije”, kazao je u aprilu generalni direktor zagrebačkog aerodroma Husein Bahadir.

Komentarišući najavljene letove do Dubrovnika kao dodatak svojim destinacijama u Hrvatskoj, Amerikan erlajns nedavno je saopštio da se odlučio za obalski grad, umesto Zagreba ili Splita “zbog zahteva putnika”, međutim, takođe je primetio: “Kad god vidimo priliku i tražnju, radićemo. Kao i kod otvaranja linije između Dubrovnika i Filadelfije, pažljivo pratimo potražnju. Centralna Evropa ima najveći potencijal za rast. Pripremamo se da dodamo još novih destinacija.”

Izvor: B92

Tags
Back to top button