Britanska mobilna banka Vault, stiže na hrvatsko tržište – Bankar.rs
BANKEFinTechINOSTRANE BANKEINOVACIJESVE VESTI

Britanska mobilna banka Vault, stiže na hrvatsko tržište

Britanska mobilna banka Vault, pokrenuta prije dve godine, širi se na hrvatsko tržište.

Banka iza koje stoji jedan od najvećih međunarodnih finansijskih savetnika, DeVere Group, deo je nove poslovne strategije kojom se ta kompanija želi pretvoriti u fintech “igrača”. Vault nudi slične usluge kao Revolut ili N26, ali tvrdi da bankovni račun kod njih nije ograničen samo na EU, već je globalan.

Dimitris Litsikakis, direktor globalnog fintech poslovanja DeVere, koji je prethodnih godinu dana vodio poslovanje Revoluta u Grčkoj, Kipru i Malti, kaže da se svako u Hrvatskoj može prijaviti na aplikaciju, dobiti bankovni račun, karticu, pa i otvoriti račun za svoju decu i tako ih učiti finansijskoj pismenosti.

“U retail bankarstvo smo ušli da bi proširili bazu potencijalnih klijenata za usluge finansijskog savetovanja, ali i da bi pokazali bankama, trgovcima i drugim kompanijama da im možemo ponuditi bankovne i ine usluge kroz pretplatu, kao što Salesforce nudi CRM”, kaže Litsikakis. Dodaje da DeVere već ima korisnike usluge finansijskog savetovanja u Hrvatskoj. Grupa je osnovana 2002. i upravlja sa 10 milijardi dolara kapitala za 80.000 klijenata u više od sto država.

DeVere ima predstavništva u 70 zemalja da zapošljava 500 finansijskih konsultanata.

Litsikakis kaže da kroz Vault žele bankama pokazati regulatorno usklađeno softversko rešenje za brzu digitalnu transformaciju. Dodaje da zbog liberalizacije platnog prometa i uvezivanja sa programom lojalnosti to rešenje može pomoći i trgovcima.

Izvor: poslovni.hr

Tags
Back to top button