Dunav osiguranje pokrenulo kampanju “Maj – mesec poljoprivrede” – Bankar.rs
OSIGURANJESLIDERSVE VESTI

Dunav osiguranje pokrenulo kampanju “Maj – mesec poljoprivrede”

Kompanija “Dunav osiguranja”, koja učestvuje na 86. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, pokrenula je kampanju “Maj – mesec poljoprivrede”, koja traje do 31. maja, a kojom su predviđene posebne pogodnosti za osiguranike “Dunav osiguranja”, koji ugovaraju osiguranje plodova, useva i životinja.

“Ove pogodnosti poljoprivrednici mogu ostvariti, ne samo na našem štandu na Poljoprivrednom sajmu, već i na svim prodajnim mestima, kojih ima preko 600 širom zemlje. Pogodnosti se odnose se na pravna i fizička lica, a tiču se dodatnih popusta od po 10 odsto na premiju osiguranja plodova, useva i osiguranja životinja”, rekla je direktorka Filijale “Dunav osiguranja” Novi Sad Nataša Novčić Zubac.

Ona je objasnila da u praksi cena osiguranja useva zavisi od mnogo faktora, poput toga koja vrsta useva je u pitanju, kolika je učestalost padanja grada na teritoriji gde se usevi nalaze, očekivani prinos i cena same poljoprivrdne kulture. Prema njenim rečima, prosečna premija osiguranja kod ratarskih kultura je od 2.500 do 3.000 dinara po hektaru, na godišnjem nivou, kod povrća iznos premije iznosi od 40.000 do 50.000 dinara, a kod voća, ako je u pitanju gubitak kvaliteta, premija iznosi od 120.000 do 180.000 dinara:

“Do 31. maja, dok traje kampanja ‘Maj – mesec poljoprivrede’, ove cene će biti dodatno snižene za 10 odsto. Ovde treba dodati i mere države, koja poljoprivrednicima koji osiguraju svoju proizvodnju, vraća 40 odsto vrednosti svake polise osiguranja useva, kao i kod životinja”.

Ona je napomenula da u određenim krajevima Srbija, poput Zlatiborskog, Kolubarskog, Moravičkog okruga, gde je proizvodnja voća često izložena vremenskim nepogodama, država vraća 70 odsto premije. U “Dunav osiguranju” ističu da je izuzetno važno podizati svest poljoprivrednika o značaju osiguranja.

“Ta svest je danas razvijenija, što je posledica ozbiljnih klimatskih promena, ali i činjenica da gotovo nemamo godinu sa umerenim klimatskim uslovima. Međutim, procenat osiguranih površina je i dalje nizak u odnosu na praksu razvijenih zemlja. Kao posledicu imamo štete koje su osiguravajuće kuće platile u prethodnoj godini, pre svega useva, koja je na nivou premija osiguranja”, navela je ona.

Kompanija “Dunav osiguranje”, kao najveća nacionalna osiguravajuća kuća, s najvećim tržišnim učešćem u segmentu poljoprirvede, permanentno radi na edukaciji poljoprivrednih proizvođača širom Srbije, rekla je Novčić Zubac.

Naglašava da su u “Dunav osiguranju” potpuno svesni značaja poljoprivrede kao strateške delatnosti, te joj posvećuju veliku pažnju:

“U tom smislu posvećeni smo edukacijama i kreiranju što boljih uslova osiguranja u oblasti poljopirevde. Pozivamo sve naše sadašnje i potencijalne klijente da posete i štand kompanije ‘Dunav osiguranje’, uvere se i saznaju sve informacije o uslovima osiguranja”.

Izvor: blic.rs

Tags
Back to top button