Srpska kompanija kupila fabriku nemačkog proizvođača lekova – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Srpska kompanija kupila fabriku nemačkog proizvođača lekova

Farmaceutska kompanija Abela farm (AbelaPharm) saopštila je da je od nemačke Štada (Stada) grupe preuzela fabriku za proizvodnju lekova u Starim Banovcima.

To je druga fabrika u vlasništvu kompanije Abela farm koja je u poslednjih godinu i po uložila šest miliona evra u nabavku opreme, mašina, postrojenja, proizvodne procese i licenci od renomiranih evropskih i svetskih kompanija, prenosi B92.

“Ovo je dobra vest za Srbiju i region, posebno ako imamo u vidu da je retkost da regionalna kompanija kupuje proizvodni pogon jednog od najvećih evropskih proizvodjača generičkih lekova”, navodi se u saopštenju i dodaje da će nova fabrika povećati kapacitete i omogućiti dalje širenje kompanije koja već izvozi na tržišta Evrope, Evropske Unije i Afrike, a uskoro očekuje i plasman u Aziju.

Najavljeno je da će fabrika lekova u Starim Banovcima, u kojoj radi više od 100 ljudi, a čiju je gradnju i opremanje uloženo četiri miliona evra, dodatno biti modernizovana adaptacijom, proširenjem i kupovinom novih mašina.

Tags
Back to top button