Porodilištu oprema vredna preko dva miliona od Komercijalne banke i Fonda B92 – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

Porodilištu oprema vredna preko dva miliona od Komercijalne banke i Fonda B92

Porodilište Opšte bolnice u Ćupriji, najveće zdravstvene ustanove između Beograda i Niša, dobiće sutra medicinsku opremu vrednu 2,1 miliona dinara, poklon Komercijalne banke i Fonda B92.

Svečano uručenje opreme zakazano je za 10 sati a prisustovaće mu predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić i direktor Opšte bolnice Slobodan Gajić.

Reč je o sredstvima Akcije “Zajedno za bebe”, koja je počela 1.juna 2014.godine, u okviru koje za svako plaćanje koje klijenti učine pomoću svojih kartica, Komercijalna banka donira sopstvena sredstva za obnovu porodilišta u Srbiji, navodi se u saopštenju Komercijalne banke i Fonda B92.

Porodilište Opšte bolnice u Ćupriji, u kome se godišnje rodi oko 600 beba, iz ove i opština Pomoravskog okruga, potkraj prošle godine je u celosti rekonstruisano i uređeno.

Pre četiri godine, u okviru Akcije “Zajedno za bebe” ovom je porodilištu Ambasada SAD u Srbiji uručila neonatalni respirator, ginekološki sto, špric pumpu i dve ginekološke stolice za pregled trudica, vredne 30.000 dolara.

Tags
Back to top button