Tesla ponovo ostvarila dobit, prihodi udvostručeni – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Tesla ponovo ostvarila dobit, prihodi udvostručeni

Tesla Motors je u poslednjem prošlogodišnjem tromesečju ostvario dobit od 139 miliona dolara, što je tek četvrta kvartalna dobit u 15 godina postojanja tog proizvođača električnih automobila, ali druga zaredom, a dobit prati i snažan rast prihoda.

Prema poslovnom izveštaju, objavljenom u sredu, Tesla je u proteklom tromesečju ostvario prihode od 7,2 milijarde dolara, dvostruko više nego u istom periodu 2017. Zahvaljujući tome, Tesla je ostvario dobit drugi kvartal zaredom, ali manju nego u prethodnom tromesečju, kada je iznosila 311,5 miliona dolara. Mada je dobit manja od očekivanja analitičara, to ipak predstavlja poboljšanje, s obzirom da je Tesla u 15 godina postojanja samo u četiri kvartala poslovao s dobiti, prenosi Autoblog.

Kompanija u saopštenju najavljuje i da će u prvom ovogodišnjem kvartalu, pa i u celoj godini poslovati sa zaradom, ali i upozorava na logističke probleme povezane s isporukama vozila u inostranstvo, u Kinu i Evropu, što bi moglo da uspori prodaju, mada je potražnja snažna.

Tags
Back to top button