Azimov: Nema govora o tome da se Sberbank povlači iz Agrokora – Bankar.rs
EVROPSKE BANKESVE VESTI

Azimov: Nema govora o tome da se Sberbank povlači iz Agrokora

Nema ni govora da se Rusija odnosno Sberbank povlače iz Agrokora. Budite sigurni. Stanje je apsolutno stabilno, poručio je ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov.

Druga je stvar ekonomija i mogućnost da se udeo, kad mu vrednost bude najviša proda.

“No, danas o tome nema govora. Štaviše, Rusija je spremna Hrvatskoj davati i nove kredite i biti veliki investitor u vašu privredu. No, vaše tvrtke i Vlada su protiv toga da Rusija bude strateški partner. Okrećete glavu od te mogućnosti. A ja tvrdim da su ruske investicije u Hrvatsku veći potencijal od svih investicija koje su EU i SAD zajedno spremni investirati u Hrvatsku. Uostalom, pa znate i sami – vašu slavensku dušu niko neće bolje razumeti od nas Rusa. Nemojte se zanositi kako je razvoj bez Rusije moguć – ne, suprotno strateško partnerstvo s Rusijom od vitalnog je značaja za sveukupni razvoj Hrvatske – istakao je Azimov, prenosi SEEbiz.
On je naveo da je robna razmena Rusije i Hrvatske sramotna: Iznosi svega nešto više od milijardu evra, a minimalni današnji iznos trebao bi biti, kako ke rekao, oko tri milijarde.

” Znam, čitav je niz činioca koji na to utiču, no gledamo li iz čisto ekonomskog ugla, naša je razmena elementarna. Mogućnosti su goleme, u mnogim sektorima, no, pretežno zbog političkih razloga, one se ne provode”, rekao je Azimov Novom listu.

Tags
Back to top button