Nedimović: Od 2019. godine uspostavlja se e-agrar – Bankar.rs
SVE VESTI

Nedimović: Od 2019. godine uspostavlja se e-agrar

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je njegova namera da se u 2019. godini uspostavi takozvani e-agrar.

Nedimović je objasnio da bi preko e-agrara sva poljoprivredna gazdinstva mogla da se registruju ili da obnove svoj status u elektronskom obliku, kao i da elektronski povlače sve podsticaje, i to bez šaltera i papira.

“Namera nam je da to uradimo zajedno sa NALED-om i sa svima u Vladi Srbije, jer je za to potreban timski rad”, rekao je Nedimović na predstavljanju Sive knjige.

On je dodao da će pilot mera biti pokrenuta već u aprilu i odnosiće se na stočarsku proizvodnju, a cilj je da se vide efekti e-agrara.

On je izrazio zadovoljstvo što se, za razliku od prethodnih godina, poljoprivreda sada nalazi u Sivoj knjizi NALED-a, jer, kako kaže, ranije nije bila u fokusu, a činjenica je da i u toj oblasti postoji siva ekonomija.

Ministar je podsetio da je od 1. januara počeo da važi i zakon koji omogućava elektronsko prijavljivanje sezonskih radnika.

“Juče su izdata prva rešenja, vidimo da sistem funkcioniše. Oni sada imaju rok od 15 dana da izvrše uplatu, pa ćemo videti da li Ii taj drugi deo funkciniše”, rekao je Nedimović.

Tags
Back to top button