300 evra pretvorio u 900.000? Nemoguće! – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

300 evra pretvorio u 900.000? Nemoguće!

Lažna BBC stranica posvećena je bitkoin dokumentarcu koji je rađen prošle godine, što je nažalost odličan uvod u prevaru.

Taman kada se posetioci upecaju na priču o bitkoinu, linkovi na strani ga upućuju na sajt koji im obećava da će postati milioneri. Prevaranti su stranicu slali mejlom sa hakovanih naloga.

Na lažnoj BBC News stranici nalazio se tekst koji opisuje “nezvanični bankarski sistem” koji omogućava da se male investicije pretvore u pravo bogatstvo. Kao dokaz za to priložen je primer uspešnog investitora koji je 300 funti pretvorio u skoro 900.000 funti. Na dnu stranice se nalazi sat koji otkucava kojim se stavlja do znanja da je ostalo malo vremena do isteka “jedinstvene prilike”, prenosi B92.

Ovo upozorenje se generalno odnosi na sve prevarantske ponude na internetu. Ipak, i pored silnih upozorenja, uvek će se javiti osobe koje veruju da će im nigerijski princ ostaviti bogatstvo ili da će postati bitkoin milioneri.

Ovo nije prvi put da se otimaju stranice poznatih sajtova. To se radi iz razloga što se igra kartu poverenja koje određene stranice imaju kod korisnika. Iako je BBC najskorija žrtva, slično se već dešavalo sa kreiranjem lažne stranice Amazona. I dok se stranice razlikuju, cilj je isti – navući korisnike da unesu lične podatke i broj kartice.

Tags
Back to top button