EBRD razmatra investiciju od 100 milona evra za preuzimanje Perutnine Ptuj – Bankar.rs
EVROPSKE BANKESLIDERSVE VESTI

EBRD razmatra investiciju od 100 milona evra za preuzimanje Perutnine Ptuj

Evropska banka za obnovu i razvoj razmatra mogućnost da osigura 100 miliona evra za finansiranje projekta kupovine slovenskog proizvođača pilećeg mesa Perutnina Ptuj od ukrajinskog holdinga MHP, objavila je banka juče.

Akvizicija većinskog udela u holding kompaniji Perutnina Ptuj grupe i naknadne kapitalne investicije u nju će podržati strategiju MHP-a da proširi svoje poslovanje u EU i drugim zemljama s ciljem da postane multinacionalni proizvođač, navode u EBRD-u u sažetku projekta objavljenom na njihovoj internet stranici.

Projekat, koji ima ciljni datum 13. marta, promovisaće međuregionalne direktne strane investicije i doprineti izgradnji snažne i diverzificirane baze investitora na zapadnom Balkanu. Takođe će promovisati investicije u Perutnini Ptuj, što će rezultirati značajnim povećanjem efikasnosti, uštedom troškova i većom profitabilnošću, dodala je banka.

U septembru je Slovenska industrija jekla (SIJ) objavila da prodaje većinski udeo u Perutnini Ptuj MHP-u za neobjavljenu cenu.
SIJ i MHP još čekaju na odluku Agencije za zaštitu konkurencije da zaključe proces prodaje Perutnine Ptuj.

Tags
Back to top button