RWE ulaže 1,5 milijardu evra u obnovljive izvore energije – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

RWE ulaže 1,5 milijardu evra u obnovljive izvore energije

Nemačka energetska grupa RWE namerava da uloži oko 1,5 milijardi evra u obnovljive izvore energije svake godine kako bi razvila već impozantan portfolio, koji će se formirati kroz tekuće spajanje imovine koju drže Innogy i E.on.

U martu prošle godine, RWE je pristao da proda svoj većinski udeo u Innogyu tvrtki E.on, zadržavajući Innogyjev posao obnovljivim izvorima i spajajući ga sa ‘zelenim’ elektranama kompanije E.on. Taj će potez dati vlasništvo RWE-a portfoliju obnovljivih izvora energije od 8,6 GW koji će biti smešten u novoj kompaniji s tri operativne divizije, objasnila je grupa u četvrtak, a prenosi SEEbiz.

Nova ruka za obnovljive izvore energije RWE usredsrediće se na područja vetroelektrana na kopnu i moru, solarnih fotonaponskih (PV) i skladišta energije. Geografski će poslovati u Americi, ključnim tržištima u Evropi i novim tržištima u azijsko-pacifičkoj regiji. Kompanija će se baviti razvojem, inženjeringom, izgradnjom, radom i komercijalizacijom obnovljivih izvora energije.

Tags
Back to top button