Država uložila više od 110 miliona dinara u Niški aerodrom – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Država uložila više od 110 miliona dinara u Niški aerodrom

Niška vazdušna luka, čija su osnivačka i vlasnička prava letos prešla sa grada Niša na državu Srbiju, posluje dobro, poručio je v.d. direktora aerodroma Dušan Knežević i dodao da je dobrom poslovanju aerodroma najviše doprinela briga države i saradnja sa Ministarstvom za saobraćaj.

“U ovoj, 2018. godini država je uložila više od 110 miliona dinara u direktne investicije i 70 miliona za javne nabavke, koje realizujemo zajedno sa doo “Aerodromi Srbije”. Namenska sredstva za direktne investicije iskorišćena su za opremanje i modernizovanje zimske službe, nabavku nove opreme za spasilačko-vatrogasnu službu, savremene računarske mreže, izgradnju i rekonstrukciju postojeće ograde oko kompleksa aerodroma i za izgradnju patrolnog puta oko aerodroma”, kaže Knežević.

On je rekao da će investiranja u modernizaciju ove vazdušne luke i proširenja saobraćaja biti i narednih godina, piše Politika.

“Vlada Srbije izdvojila je značajna sredstva, od 76 miliona dinara, koja će u 2019. godini biti iskorišćena za redovno poslovanje, a budući da se planira dalja modernizacija ‘Konstantina Velikog’ sigurno je da će naredne godine biti izdvajanja i novih investicija i na tom planu”, najavljuje Knežević.

U toku je, ističe, postupak nabavke vozila za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova. U razgovoru za Politiku kaže da se dobro poslovanje niškog aerodroma najviše odražava na broj putnika i, svakako, planove za naredni period.

Tags
Back to top button