Ljujić: Bankarstvo se sve više prebacuje na mobilne telefone – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Ljujić: Bankarstvo se sve više prebacuje na mobilne telefone

Konferencija xCEEd održaće se 22. i 23. maja 2018. u Beogradu. Ideja je da xCEEd pokaže da je Srbija tržište koje ima potencijal da podnese i iznese tranziciju u finansijskoj tehnologiji.

Organizator konferencije Pavle Ljujić kaže da Srbija može da iznese tranziciju u tehnologiji i prati moderne trendove. Navodi da danas možemo da prebacujemo novac preko mobilnog, gledamo račune na telefonu, što znači da je bankarstvo postalo dostupnije.

“Postoje milenijalci koji menjanju način kako banke barataju tehnologijama. Međutim, ljudi koji odbijaju tehnologiju su isti oni koji i dalje prafe profit, i banke ne mogu da se odreknu njih zbog budućnosti. Zato ima toliko ponuda usluga, i dalje imate filijale, možete da pričate s nekim iz banke, ali imate i sve te opcije na mobilnom. Moraju da se održe oba sektora, ali veoma je skupo da se održavaju. Naš svet prelazi na mobilni i vesti primamo na telefon”, kaže on i dodaje da su banke spremne da urade mnogo toga kako bi imale zadovoljne klijente.

Predavači na konferenciji će biti stručnjaci, poput Džona Berghauta, šefa digitala u poslovnoj banci “Barkliz”, Ane Kuzmine, zamenice direktora prodaje u “Jandeksu”, Alberta Soranca, direktora sistemskog razvoja u “Lojds Benkingu”, Pola Rajzerboroa, direktora prodaje u “Metro banci” i mnogih drugih eksperata sa dugogodišnjim iskustvom u sticanju, ali i prenošenju znanja.

 

Izvor: rs.n1info.com

Tags
Back to top button