PayPal kupio švedski Izettle – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESVE VESTI

PayPal kupio švedski Izettle

Američka kompanija za obradu novčanih transakcija putem interneta PayPal postigla je sporazum o kupovini švedske tehnološke kompanije za obradu transakcija malih kompanija iZettle u sklopu širenja poslovanja u Evropi i Latinskoj Americi.

PayPal, podružnica eBaya, platiće za iZettle 2,2 milijarde dolara, što će biti najveća transakcija u istoriji poslovanja kompanije.

Na taj način će ojačati svoju platformu za obradu plaćanja malih kompanija, posebno u Evropi i Latinskoj Americi, navodi se u saopštenju.

Kupovinom iZettlea proširiće PayPalov obim u trgovini u Brazilu, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Meksiku, Holandiji, Norveškoj, Španiji i Švedskoj.

“Male kompanije motor su globalne ekonomije i mi nastavljamo da širimo svoju platformu kako bismo im pomogli da budu konkurentniji i ojačaju poziciju kako na internetu, tako i u fizičkim prodavnicama i u plaćanju putem mobilnih uređaja”, izjavio je izvršni direktor PayPala Dan Schulman.

On opisuje spajanje iZettlea i PayPala kao “dobru stratešku kombinaciju” koja objedinjuje zajedničke vrijednosti i kulturu i komplementarnu ponudu proizvoda i geografskih područja.

Prema PayPalu, platformu iZettle koristi gotovo pola miliona trgovaca.

Tags
Back to top button