NLB banka: Dođite na izložbu Anđele Micić – Bankar.rs
Uncategorized

NLB banka: Dođite na izložbu Anđele Micić

Izložbom ove mlade slikarke, koja će biti otvorena 8. maja u 19.00 časova, nastavljamo projekat “Figurae Feminae” u NLB Galeriji, u saradnji sa Kućom umetnika Pigmalion. 

Projekat  „Figurae Feminae“ Kuće umetnika „Pigmalion“ i NLB Banke je započet u martu,  predstavljanjem radova Katarine Nedeljković u NLB Galeriji, Bulevar Mihajla Pupina 165 V na Novom Beogradu, a u okviru projekta će ukupno 5 mladih slikarki imati svoje samostalne izložbe.

Anđela Micić je završila master studije kod profesora Bojana Otaševića na Filumu u Kragujevcu, smer zidno slikarstvo. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom, grafikom i fotografijom. Član je ULUS-a od 2016. Živi i radi u Kragujevcu. „Prateći ritam i kulturu ovog vremena, ova slikarka  nas uvodi u svetove sintetizovanih sećanja, u kojima je ono suštinsko u prvom planu, izbija iz tkiva slike i opominje. Čovek, njegov unutrašnji život- odnosno intimistički pristup slikarstvu evidentan je za netipični opus ove umetnice“ kaže Maja Živanović iz Kuće umetnika Pigmalion.

Tags
Back to top button