NBS: Svetska nedelja novca biće obeležena brojnim aktivnostima – Bankar.rs
NBSSLIDERSVE VESTI

NBS: Svetska nedelja novca biće obeležena brojnim aktivnostima

Narodna banka Srbije (NBS) najavila je danas da će brojnim aktivnostima namenjenim mladima svih uzrasta od 12. do 16. marta obeležiti Svetsku nedelju novca.

Svetska nedelja novca se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine obeležava svake godine u celom svetu.

U sklopu ovogodišnjeg programa, pored posete Centru za posetioce Narodne banke Srbije, u Ulici kralja Petra 12, uz stručno vođenje zaposlenih kroz stalnu postavku i tematske izložbe planiran je niz aktivnosti na teme iz finansijskog obrazovanja za mlade.

Biće održane radionice „Moj budžet i ja“, „Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama“ i „Dinar naš novac“, turniri u edukativnim igrama „Monetura“ i „Finansije za kasnije“, kao i stručna predavanja za učenike srednjih škola na teme „Inflacija“ i „Dina – nacionalna platna kartica“.

Aktivnosti će biti organizovane u objektu Narodne banke Srbije u Beogradu u Ulici kralja Petra 12, u osnovnoj školi „Učitelj Tasa“ u Nišu, na Pravnom i Ekonomskom fakultetu i Univerzitetu Singidunum u Nišu, kao i u prostorijama biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu.

U okviru posete izložbenom prostoru Narodne banke Srbije u Ulici kralja Petra predviđeno je stručno predstavljanje osnovne izložbene postavke „Novac na tlu Srbije od najranije pojave do danas“, „Kovani novac Srbije“ i „Dinar naš novac“.

Posetioci će moći da pogledaju i video materijale, koriste interaktivne sadržaje i da kao suvenir dobiju imitaciju novčanice sa sopstvenim likom, navodi se u saopštenju NBS.

 

danas.rs

Tags
Back to top button