Da li će EU morati da interveniše zbog regulacije tržišta kriptovaluta? – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Da li će EU morati da interveniše zbog regulacije tržišta kriptovaluta?

Evropska Unija je upozorila da planira da reguliše tržište kriptovaluta, ukoliko se ne reše problemi i rizici koji nastaju zbog meteorskog rasta vrednosti Bitcoina i drugih kriptovaluta.

 Veliki rast tržišta digitalnog novca je doveo do toga da neki investitori zarađuju milione, dok drugi doživljavaju ogromne gubitke. Bitcoin ovde predvodi grupu vrednijih kriptovaluta, a popularni coin je krajem 2017, vredeo blizu 20.000 dolara.

Ministri finansija G20 grupe će se 20. marta sastati u Buenos Airesu, a glavna tema će biti kriptovalute. Evropska Unija će sama doneti odluku o tome kako će regulisati problem koji mogu izazvati kriptovalute, a ovo bi se moglo desiti kasnije tokom godine ili početkom 2019.

Regulacija kriptovaluta bi ovaj sektor mogla doneti u ravan sa finansijskim zakonima i propisima, koji sprečavaju pranje novca i antiterorizma, a trgovce kriptovalutama bi nateralo da obelodane svoj identitet. Ovo bi otežalo i ilegalne aktivnosti tokom upotrebe Bitcoina, Ethereuma i drugih kriptovaluta.

Tags
Back to top button