Radoje Radovanović novi član Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDER

Radoje Radovanović novi član Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija

Izvršni odbor UniCredit Banke Srbija je 13. decembra proširen sa još jednim članom, Radojem Radovanovićem, zaduženim za Sektor poslovanja sa stanovništvom.

Radoje je preuzeo odgovornosti od Nikole Vuletića, koji je imenovan za člana Izvršnog odbora zaduženog za Upravljanje rizicima.

Svoju karijeru je započeo u UniCredit Banci 2003. godine na poziciji blagajnika u kraljevačkoj ekspozituri, gde je, pre nego što je imenovan za šefa ekspoziture 2007. godine, obavljao i funkciju saradnika za rad sa stanovništvom. Na poziciju regionalnog menadžera za Region Zapad postavljen je 2009, s tim da je godinu dana pre toga obavljao funkciju zamenika regionalnog menadžera. Nakon tri godine, u oktobru 2012, imenovan je za direktora Direkcije komercijalnih poslova u okviru Sektora poslovanja sa stanovništvom. Poziciju direktora Sektora poslovanja sa stanovništvom UniCredit Banke Srbija preuzeo je 4. septembra 2017. godine. Radoje Radovanović je završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, smer Marketing.

Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, je povodom ovog imenovanja izjavila: “Veoma sam ponosna što je naš Izvršni odbor dodatno ojačan sa novim članom, Radojem Radovanovićem. Njegova karijera se paralelno razvijala sa UniCredit Bankom i stoga veoma dobro poznaje sistem, ali i celokupno tržište. Uverena sam da će njegova stručnost i iskustvo u radu sa klijentima doprineti tome da im ponudimo proizvode i usluge koje će unaprediti njihovo korisničko iskustvo”.

UniCredit je jednostavna i uspešna panevropska poslovna banka sa korporativnim i investicionim bankarstvom potpuno posvećenim klijentima, koja širokoj bazi od 25 miliona klijenata pruža jedinstvenu mrežu u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Evropi. UniCredit omogućava lokalnu ekspertizu, ali i medjunarodni opseg i prati i podržava svoje klijente globalno, obezbedjujući im nenadmašan pristup vodećim bankama članicama Grupe na 14 ključnih tržišta, ali i u 18 zemalja širom sveta. UniCreditova evropska bankarska mreža obuhvata Italiju, Nemačku, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku Republiku, Madjarsku, Rumuniju, Rusiju, Srbiju, Slovačku, Sloveniju i Tursku.

 

 

Tags
Back to top button