Alexander Picker podnio ostavku u Komercijalnoj banci – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDER

Alexander Picker podnio ostavku u Komercijalnoj banci

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Beograd Alexander Picker podnio je ostavku na tu funkciju, kao i na funkciju predsednika Nadzornog odbora Komercijalne banke Banjaluka, objavila je Politika.

Ta informacija potvrđena je listu iz više pouzdanih izvora, pa i iz Vlade Srbije, dok se u Komercijalnoj banci još ne izjašnjavaju.

Prema nezvaničnim informacijama, Picker je ostavku podnio jer nije imao podršku većinskog vlasnika, odnosno države Srbije, za poslovnu strategiju koju je nameravao da sprovede. U Komercijalnoj banci država je vlasnik 41,74 odsto kapitala, a Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ima udeo od 24,43 odsto.

Picker je u novembru 2015. godine imenovan za predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke. On je na tu funkciju došao nakon što je prethodni direktor Ivica Smolić podnio ostavku, posle problema sa finansijskim izveštajem banke, podseća Politika.

On je čelo Komercijalne banke doveden da bi je pripremio za privatizaciju, oročenu za kraj ove i početak naredne godine.

Tags
Back to top button