Proglašene pobednice konkursa “100 uspešnih poslovnih žena” – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Proglašene pobednice konkursa “100 uspešnih poslovnih žena”

U Privrednoj komori Srbije danas su proglašene pobednice trećeg nacionalnog konkursa “100 uspešnih poslovnih žena”, koje je organizovalo JP Pošta Srbije u cilju podrške ženskom preduzetništvu i biznisima u vlasništvu žena.

Za 100 najuspešnijih kandidatkinja obezbeđen je besplatan oglasni prostor u poštama širom Srbije, u vidu predstavljanja u brošuri koja će bez naknade biti dostupna korisnicima poštanskih usluga, kao i njihovu prezentaciju na monitorima u poštama. Kako je rečeno na proglašenju pobednica, za ovaj treći po redu nacionalni nagradni konkurs Pošte Srbije, za svih 100 pobednica obezbeđene su i specijalne nagrade, a to je edukacije na različite najaktuelnije teme iz oblasti vođenja i razvoja biznisa, koje sprovodi PKS.

Lista nagradnih edukacija obuhvata deset radionica na temu marketinga i tehnika prodaje, veština asertivne komunikacije, digitalizacije u poslovanju, izvora finansiranja, istraživanja tržišta i izrade biznis plana, projektnog menadžmenta i umrežavanja i nastupa na inostranom tržištu.

Konkurs “100 uspešnih poslovnih žena” je bio otvoren od 8. marta do 8. aprila 2024. za sve preduzetnice i zakonske zastupnice ili osnivačice malih preduzeća sa teritorije cele Srbije, uključujući zemljoradničke zadruge, zanatske radnje, ustanove, udruženja, kao i za žene nosioce porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Kriterijumi za ocenjivanje su bili uspešnost prezentovane poslovne aktivnosti i biznis ideje, nagrade u oblasti poslovanja ili stvaralaštva, kao i društveno-odgovorne aktivnosti.

Prijave je ocenjivala stručna Komisija u kojoj su bile direktorka Fonda za razvoj Tatjana Matić, koja je bila i predsednica Komisije, zatim članica upravnog odbora AIK banke Jelena Galić i direktorka sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić.

Tanjug.rs

Tags
Back to top button