Od sutra ponovo štrajk zemaljskog osoblja Lufthanze – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Od sutra ponovo štrajk zemaljskog osoblja Lufthanze

Nemački sindikat Verdi pozvao je zemaljsko osoblje avio-kompanije Lufthanza erlajns da od srede do petka bude još jedan štrajk na glavnim nemačkim aerodromima, pošto i dalje postoji nezadovoljstvo u pregovorima o povećanju plata.

Verdi je saopštio da nije postignut dogovor u poslednjoj rundi pregovora i dodao da poziva na štrajk od sutra u 6 po lokalnom vremenu do petak u 23.59. Štrajk se tiče samo određenih kategorija zemaljskog osoblja, a to zaposleni za tehniku i obuku. Sindikat je dodao da putnici neće biti pogođeni štrajkom.

“Ako se nastavi neodgovorno ponašanje uprave Lufthanze, putnici bi uskoro mogli ponovo da budu pogođeni štrajkovima”, naveo je sindikat i dodao da uprava avio-kompanije to može da spreči.

Verdi zahteva povećanje plata za 12,5 odsto, uz najmanje 500 evra više odmah na mesečnoj platnoj listi, kao i bonus za inflaciju od 3.000 eura. Cilj je da se neutrališe inflacija posljednjih godina u Njemačkoj, koja je prošle godine dostigla 5,9 odsto, poslije 6,9 odsto 2022. godine.

Tags
Back to top button