Zašto je važno na vreme refinansirati kredit? – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

Zašto je važno na vreme refinansirati kredit?

Šta je, u najkaraćem, poenta refinansiranja kredita na vreme? Vrlo je očigledno – da ne upadnete u dug, ukoliko se desi da ne možete svoje obaveze prema banci da otpisujete na vreme.

Jer, ukoliko dugujete novac za ratu po kreditu koji ste prethodno uzeli, bićete upisani u Kreditni biro kao neko ne izmiruje svoje obaveze na vreme. A kada jednom završite u Kreditnom birou, onda nijedna banka neće želeti da vam odobri kredit.

U procesu apliciranja za kredit, banke proveravaju vašu kreditnu istoriju i ne ulaze u razloge zašto ste vi negde kasnili u plaćanju. Bankari to isključivo vide kao problem, jer nema garancije da nećete kasniti sa otplatama i u budućnosti.

Da bankari jednostavno mogu da poveruju klijentima na reč – mnogo problema bi bilo rešeno. Kako to, nažalost, nije opcija, onda vam preostaje da krajnje ozbiljno shvatite kredit koji trenutno imate u otplati.

Banke nikada ne neće izgubiti iz vida Kreditni biro, zbog toga treba uvek na umu imati refinansiranje.

To je jedan razlog.

Drugi razlog je – cena kredita. Ukoliko dobijete ponudu da refinansirate sa povoljnijom kamatnom stopom u odnosu na onu koju trenutno imate, zašto ne iskoristiti priliku?

Ušteda u refinansiranju može biti 5, 50 ili 300 hiljada dinara. Na vama je da odlučite da li suma koju možete da uštedite vredi „cimanja“.

(Kamatica.com)

Tags
Back to top button