Čadež: EXPO Belgrade 2027 ogromna šansa za srpsku ekonomiju – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Čadež: EXPO Belgrade 2027 ogromna šansa za srpsku ekonomiju

EXPO Belgrade 2027 mnogo je više od izložbe i tromesečnih direktnih prihoda procenjenih na oko milijardu evra, jer će multiplikativni efekti na privredu Srbije biti znatno veći, ocenio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS).

– To je ogromna šansa za srpsku ekonomiju, to su nove kompanije koje će ostati u Srbiji, novi poslovi koje će naše firme dogovoriti na ovom sajmu, nova radna mesta i infrastrukturni projekti. To je ono što ovde ostaje zauvek i neprocenjiva vrednost ove manifestacije, istakao je Čadež, gostujući na Bloomberg Adria TV.

Podseća da je značajan posao urađen i tokom pripreme kandidature Srbije i da je Ekspo tim pokazao veliki profesionalizam i snažnu borbu za kandidaturu.

– Od početka su i predsednik i premijerka, cela vlada, ministar finansija ali i ostali ministri, gradske institucije, Beogradski sajam, postavili EXPO Belgrade 2027 kao prioritet. Uigran tim dobro funkcioniše, dobro radi i dosta toga je već urađeno, dodao je Čadež.

Ističe da je na Svetskom kongresu privrednih komora u Ženevi razgovarao sa novim predsednikom Privredne komore Dubaija Alijem Rašidom Lutahom i dogovorio stratešku i tehničku podršku ove asocijacije u organizaciji beogradske izložbe 2027. Komora Dubaija imala je važnu ulogu u organizaciji EXPO Dubai 2020 i stekla je bogato iskustvo.

Beograd 2027, po rečima Čadeža, biće centar sveta što je pozitivno ne samo za privredu nego i za sve građane i sam grad.

– Pobeda za EXPO 2027 donela je jednu novu energiju i ekonomske benefite. Posebno je značajno da će Beograd za tri meseca posetiti više miliona ljudi, koji možda nikad nisu bili u ovom regionu. Najvažnije je da te ljude dobro ugostimo i sa njima napravimo nove poslove. To je mnogo više od izložbe“, poručuje Čadež i najavljuje velike infrastrukturne i druge radove na izgradnji novog kompleksa gde će za četiri godine biti održan EXPO Belgrade 2027.

Blic

Tags
Back to top button