Bitcoin dostigao šestonedeljni maksimum, kripto inicijative jačaju – Bankar.rs
KRIPTOVALUTEKRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Bitcoin dostigao šestonedeljni maksimum, kripto inicijative jačaju

Bitcoin se popeo na najviši nivo od početka maja, podstaknut kripto inicijativama koje uključuju glavne igrače iz tradicionalnog finansijskog sektora.

Najveća digitalna imovina porasla je za čak tri odsto i trgovala se na 28.720 dolara u Singapuru, podižući ovogodišnji oporavak tokena na 74 odsto. Ether, Cardano i Solana, takođe, su zabeležili dobitke, prenosi Bloomberg.

Bitcoin je porastao za više od pet odsto, što je najviši nivo od početka maja, prema Coin Metrics. Ovaj potez je gurnuo njegov mesečni dobitak u zeleno. Ether je dodao 3,7 odsto na 1.786,25 dolara. I dalje je u padu za više od četiri odsto u mesecu, piše SEEbiz.

Sentiment u kriptovaluti je visok od kraja prošle nedelje, kada je BlackRock, najveći svetski menadžer imovine, podneo zahtev za prvi spot bitcoin ETF u SAD. Prijava dolazi nedelju dana nakon što je Komisija za hartije od vrednosti tužila dve najveće kripto berze, Binance i Coinbase. Mnogi su spekulisali o vremenu kada je BlackRock krenuo, posebno sa kompanijom Coinbase kao partnerom za čuvanje kriptovaluta.

Zatim je u utorak ujutro nova kripto berza koju podržavaju finansijski giganti Charles Schwab, Fidelity Digital Assets i Citadel Securities objavila da je već nekoliko nedelja aktivna i trguje bitcoinom i etrom.

Fidelity aktivno prati razvoj kriptovaluta od 2014. godine. U proteklih nekoliko godina, kompanija je otvorila odeljenje Fidelity Digital Assets i kreirala aplikaciju za maloprodajne investicije bez provizije pod nazivom Fidelity Cripto.

Biznis.rs

 

Tags
Back to top button