Više od 300.000 putnika u maju na letovima Er Srbije, najpopularnije destinacije Cirih, Pariz i Rim – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Više od 300.000 putnika u maju na letovima Er Srbije, najpopularnije destinacije Cirih, Pariz i Rim

Er Srbija je tokom maja u redovnom i čarter saobraćaju prevezla 335.363 putnika i tako prvi put od kada posluje pod sadašnjim imenom premašila broj od 300.000 putnika u tom mesecu.

Na taj način, srpska nacionalna avio-kompanija je ostvarila povećanje od 83 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, saopštio je srpski avio-prevoznik.

U poređenju sa rekordnom pretpandemijskom 2019. godinom,  zabeleženi rezultat predstavlja rast od 66 odsto.

Preko matičnog aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, Er Srbija je u maju 2023. godine realizovala 3.708 letova, što je za 69 odsto više nego u maju 2022. godine, odnosno 48 odsto više u poređenju sa istim mesecom 2019. godine.

“Naša kompanija je u maju zabeležila novi istorijski uspeh. Tokom tog meseca, više od 300.000 putnika nam je poklonilo poverenje i ponosni smo na to. Već 11 meseci za redom, od jula 2022. godine, obaramo sopstvene rekorde u broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Tokom tih meseci prevazišli smo čak i rezultate iz 2019. godine. Dodatno, u maju smo pokrenuli devet novih linija, od kojih je jedna Čikago, naša druga destinacija u Severnoj Americi, a treća prekookeanska. Ona je veoma značajna za nas, naše putnike i ceo region Zapadnog Balkana. Trudićemo se da trend rasta i unapređenja naše mreže nastavimo i u narednom periodu”, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Najpopularnije destinacije iz mreže Er Srbije tokom maja u Zapadnoj Evropi bile su Cirih, Pariz i Rim.

Kada je reč o bližim destinacijama, najtraženije su bile Atina i Istanbul, odnosno u regionu Podgorica i Tivat.

Tanjug

Tags
Back to top button