Eurobank Direktna dobila priznanje od EBRD za finansiranje zelene trgovine u 2022. – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEEVROPSKE BANKESLIDERSVE VESTI

Eurobank Direktna dobila priznanje od EBRD za finansiranje zelene trgovine u 2022.

Program za podsticaj zelene trgovine (Green TFP) Evropske banke za obnovu i razvoj nagradio je Eurobank Direktnu priznanjem u kategoriji finansiranje zelene trgovine za 2022. godinu.

Priznanje Eurobank Direktnoj uručeno je za podsticaj prometa održivih materijala nosioca sertifikata FSC-a i kontinuiranu podršku prelasku na zelenu ekonomiju na Godišnjem skupu i biznis forumu Evropske banke za obnovu i razvoj 2023. u Samarkandu, navodi se u saopštenju.

“Ovogodišnja nagrada je još jedna potvrda podrške Eurobank Direktne održivoj ekonomiji baziranoj na razvoju zelenih tehnologija. Kao učesnici Programa za podsticanje zelene trgovine Evropske banke za obnovu i razvoj, ponosni smo što je Eurobank Direktna prepoznata kao banka koja osnažuje srpsku privredu i unapređuje međunarodnu trgovinu u skladu sa tranzicijom ka održivoj ekonomiji”, izjavio je Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne ovim povodom.

Eurobank Direktna obezbeđuje svojim klijentima olakšice u trgovini zelenim tehnologijama i održivim materijalima, a EBRD nagrada za podsticaj zelene trgovine po prvi put je uručena jednoj banci na našem tržištu ove godine i predstavlja potvrdu posvećenosti inicijativama protiv globalne klimatske krize, istaknuto je u saopštenju.

Zeleni program za podsticanje trgovine (Green TFP) pokrenut je 2016. godine kako bi se podsticale investicije koje poboljšavaju održivost i doprinose ekologiji u ekonomijama u kojima EBRD ulaže.

Biznis.rs

Tags
Back to top button