Objavljen vodič za lakše poslovanje preduzetnika u IKT sektoru – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Objavljen vodič za lakše poslovanje preduzetnika u IKT sektoru

Svetska banka u saradnji sa Ministarstvom privrede i projektom „EU za tebe“ objavila je Vodič za IT industriju, prvi u nizu vodiča „Kako da započneš i vodiš svoj posao?“,  saopštila Privredna komora Srbije (PKS).

Vodič je namenjen preduzetnicima koji planiraju ili već posluju u sektoru informaciono komunikacionih tehnologija (IKT).

Cilj vodiča „Kako da započneš i vodiš svoj posao?“ je da na jednom mestu i na detaljan način prikaže uslove za poslovanje u različitim oblastima.

Prvi u nizu objavljenjnih je Vodič za IT industriju, a uskoro će biti dostupni Vodiči za još devet sektora, počevši sa onima iz oblasti ugostiteljstva – restorani, kafići i ketering; usluga smeštaja i hrane; otvaranja frizerskih i salona lepote; otvaranja auto servisa i održavanja vozila.

Vodiči su namenjeni preduzetnicima koji su tek započeli ili planiraju da započnu svoj posao, kao i onima koji već neko vreme posluju i suočavaju se sa pitanjima vezanim za redovno poslovanje.

Preduzetnicima su OVDE dostupni odgovori na brojna pitanja, koji će im pomoći da na osnovu relevantnih informacija donesu dobre poslovne odluke, od toga kako započeti biznis, zatim, informacija o radnom pravu, podsticajima, do intelektualne svojine i prestanka poslovanja, navodi se.

Vodiči su realizovani kroz projekat „EU za bolje poslovno okruženje“ koji sprovodi Svetska banka, zajedno sa Ministarstvom privrede, a uz podršku Evropske unije.

U vodičima će biti dat veliki broj primera, ilustracija i saveta na šta posebno treba obratiti pažnju u tipičnim situacijama iz svakodnevnog poslovanja.

Nova ekonomija

Tags
Back to top button