Alta Pay širi poslovanje na Crnu Goru – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEElektronsko bankarstvoRačuniSLIDERSVE VESTI

Alta Pay širi poslovanje na Crnu Goru

Alta Pay grupa zainteresovana je za širenje poslovanja na tržište Crne Gore, rečeno je danas tokom susreta ministra finansija Crne Gore Aleksandra Damjanovića sa direktorom prodaje i marketinga te finansijske institucije Rankom Kerićem.

“Kerić je predočio nameru te platne institucije da, na ekonomičan i iniovativan način, uz rast finansijske inkluzije i razvoj digitalne ekonomije, proširi spektar i dostupnost platnih instrumenata i usluga na teritoriju Crne Gore. Istakao je i da bi prisustvo na crnogorskom tržištu, osim otvaranja novih radnih mesta, podstaklo brži ekonomski razvoj, širenje mreža uplatnih lokacija, nova softverska rešenja, kao i kvalitetniji nivo izvršenja usluga”, naveli su iz crnogorskog MF.

Ministar Damjanović je rekao da “podržava sve inicijative, koje doprinose ubrzanom razvoju finansijske infrastrukture Crne Gore i većoj konkurentnosti na tržištu, a koje istovremeno mogu doprineti nižim cena usluga za građane i privredu, uspešnijoj naplati prihoda iz zone online trgovine i smanjenju sive ekonomije”. Ukazao je na zajedničku inicijativu Crne Gore i Srbije da se olakša platni promet između dve susedne zemlje, napominjući da Vlada razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore po modelu Banke Poštanske štedionice Srbije.

“Zaključeno da je da će se dalji razgovori povodom inicijative Alta Pay grupe nastaviti i sa Centralnom bankom Crne Gore i drugim nadležnim institucijama, kako bi se ova grupa uključila u strukturu platnog sistema Crne Gore, sa intencijom daljeg razvoja platnih usluga na crnogorskom tržištu”, dodaju iz crnogorskog ministarstva.

Alta Pay grupa, kojoj pripada i Alta banka, ima više od 300 zaposlenih i najveća je platna institucija Srbije po broju uplatnih mesta i usluga, najpoznatije menjačko mesto u Srbiji, te suvlasnik Eki transfera i pružaoca usluga Western Union transfera novca.

Tags
Back to top button