Filips otpušta 6.000 zaposlenih – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Filips otpušta 6.000 zaposlenih

Holandska kompanija Filips otpustiće oko 6.000 zaposlenih širom sveta, što je osam odsto ukupnog broja zaposlenih, zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem sa tržišta medicinskog aparata za lečenje problema sa spavanjem.

Kako prenosi Blumberg, polovina planiranih otpuštanja biće sprovedena ove godine.

Izvršni direktor kompanije Roj Jakobs izjavio je da je to značajna mera, koja je morala da bude preduzeta zbog rastućih troškova kompanije.

Povlačenje medicinskog aparata za terapiju spavanja počelo je u junu 2021. godine, jer je istraživanje pokazalo da postoji veza između uređaja i pojave raka i respiratornih problema.

Testovi koje je sproveo Filips pokazali su da je malo verovatno da će njegovi povučeni proizvodi dovesti do štete po zdravlje pacijenata, a Jakobs, koji je u oktobru zamenio dugogodišnjeg generalnog direktora Fransa van Houtena, rekao je da se nada da će dobiti više detalja o uticaju bilo koje potencijalne štete u drugoj polovini godine.

“Kada budemo imali taj podatak, odmah ćemo se oglasiti. Potrudićemo se da uložimo sve napore da dođe do najboljeg rešenja”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, Filips se najnovijim otpuštanjima pridružio sve većem broju proizvođača koji smanjuju troškove kako bi se izborili sa previranjima u lancu snabdevanja i inflacijom.

Politika

Tags
Back to top button