Počinje rad veb servisa za elektronsku naplatu putarine – Bankar.rs
Mobilna placanjaSLIDERSVE VESTI

Počinje rad veb servisa za elektronsku naplatu putarine

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da od sutra, 30. decembra pušta u rad veb servis za elektronsku naplatu putarine.

Kako ističu u Putevima servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Srbije i biće dostupan isključivo fizičkim licima.

“U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekujemo pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja. To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu”, navode u Putevima Srbije.

Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da posedujete TAG uređaj (postojeći ili novo kupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).

Korisnicima će se, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiti automatska naplata putarine sa registrovane platne debitne odnodno kreditne kartice, pojašnjeno je u saopštenju.

Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, možete preuzeti sa internet prezentacije Puteva.

Navedena usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu JP Putevi Srbije u Ustaničkoj ulici 64/5 svakog radnog dana u vremenskom periodu od 7 do 22 sata. U narednim fazama usluga će biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.

Izvor: eKapija

Back to top button