Svetska banka traži konsultanata za unapređenje infrastrukture kvaliteta – Bankar.rs
EVROPSKE BANKEMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Svetska banka traži konsultanata za unapređenje infrastrukture kvaliteta

Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda Ministarstva privrede Srbije je saopštio da je Svetska banka objavila poziv za iskazivanje interesovanja konsultantskih kuća za sprovođenje aktivnosti projekta pod nazivom “Infrastruktura kvaliteta, faktori razvoja konkurentnosti – pripremne aktivnosti za unapređenje strateškog i zakonodavnog okvira”.

Svetska banka je u partnerstvu sa Evropskom komisijom pokrenula Projekat za podršku Vladi Srbije u poboljšanju odabranih aspekata njenog poslovnog okruženja (EU4BE – EU for Better Business Environment). Glavni partneri projekta su: Ministarstvo privrede, Sekretarijat za javne politike, Ministarstvo za evropske integracije i druga relevantna resorna ministarstva i agencije Vlade Srbije.

Prihvaćena je inicijativa Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda da određene aktivnosti ovog projekta budu usmerene na pripremu studija i analiza koje će pomoći unapređenju strateškog, institucionalnog i zakonodavnog okvira u oblasti infrastrukture kvaliteta.

U skladu sa time 10. juna je raspisan poziv koji se odnosi na infrastrukturu kvaliteta, a koji bi trajao 18 meseci. Ponude se primaju do 4. jula.

Izvor: eKapija
Tags
Back to top button