Savet za BDP: Izuzetno uspešna 2021. godina za Srbiju – Bankar.rs
ANALIZEMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Savet za BDP: Izuzetno uspešna 2021. godina za Srbiju

U Srbiji se 2021. godina završava kao izuzetno uspešna u odnosu na prethodnu, ali treba posebnu pažnju obratiti na energetiku, zaključeno je na zajedničkoj sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) i Komisije za kapitalne investicije, kojoj je predsedavala premijerka Ana Brnabić.
“Ova godina se završava kao izuzetno uspešna, 2021. je godina oporavka u odnosu na prethodnu, pandemijsku, ali treba posebnu pažnju obratiti na izazove koji se očekuju, a to je energetika, imajući u vidu složenu situaciju u Evropi”, zaključeno je na sednici, a saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dodaje se da “ne treba zanemariti ni činjenicu da se ne može u potpunosti uticati i na prelivanje uvozne inflacije iz zemalja u okruženju”.

Brnabić je rekla da je neophodno staviti fokus na prvi kvartal naredne godine i na planiranje kapitalnih projekata vrednih više od pet miliona evra.

Kada je reč o inflaciji, očekuje se njeno blago povećanje početkom godine, ali i povratak na planirani nivo tokom godine, naglašeno je na sednici.

Ministri, članovi Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP podneli su, kako je navedeno, izveštaj o realizovanim projektima i planovima za narednu godinu.

Izvor: Beta

Tags
Back to top button