Jirži Marek novi generalni direktor Er Srbije – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Jirži Marek novi generalni direktor Er Srbije

Direktor za komercijalu i strategiju “Er Srbije” Jirži Marek od 1. januara 2022. godine preuzeće rukovođenje srpskom nacionalnom avio-kompanijom.

Marek će zameniti Dankana Nejsmita koji je odlučio da se, posle četiri godine na poziciji generalnog direktora, povuče iz ličnih razloga i karijeru nastavi na novoj poziciji u drugoj avio-kompaniji, saopštila je “Er Srbija”.

Kako se ističe, Marek ima više od dvadeset godina iskustva na menadžerskim pozicijama u avio-industriji, od čega je u poslednjih 13 godina bio na rukovodećim pozicijama u više avio-kompanija.

U skladu sa planom tranzicije upravljanja kompanijom, Dankan Nejsmit će započeti proces primopredaje dužnosti Jiržiju Mareku, koji će rukovodeću dužnost u potpunosti preuzeti 1. januara 2022. godine.

“Jirži Marek je rukovodio širenjem mreže i komercijalnom transformacijom, što je na kraju 2019. rezultiralo rekordnim rezultatima od 2,8 miliona prevezenih putnika i što se nastavilo dvocifrenim rastom u prva dva meseca 2020. godine”, naglašava se u saopštenju nacionalnog avio-prevoznika.

Predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Branislav Pejčić zahvalio je Dankanu Nejsmitu koji je, kako je ocenio, kompaniju vodio kroz uspešan program transformacije, omogućivši rast “Er Srbije” u 2019. godini, koji je, nažalost, usporen izbijanjem pandemije.

“Posebno bih istakao njegovu posvećenost, trud i vođstvo tokom aktuelne pandemije, upravljajući ‘Er Srbijom’ u turbulentnim vremenima, koja su bez presedana”, dodao je Pejčić.

Prema rečima Pejčića, “Er Srbija” se ubrzano oporavlja, sa ciljem da do 2023. godine dostigne pretpandemijske nivoe iz 2019. godine i u skladu sa tim da krene u fazu kontinuiranog rasta kao regionalni lider.

U saopštenju se napominje da je “Er Srbija” simbol nacionalnog ponosa i njen kontinuirani uspeh svedoči posvećenosti zaposlenih u kompaniji, čija je podrška bila ključna tokom pandemije.

“Na taj način je omogućeno pristizanje medicinskog materijala i vakcina u dovoljnim količinama, kao i bezbedan povratak naših građana, koji su ostali zarobljeni na aerodromima širom sveta”, zaključuje se u saopštenju “Er Srbije”.

Tags
Back to top button