Banka Montreala kupuje ogranak francuske banke u SAD – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Banka Montreala kupuje ogranak francuske banke u SAD

Banka Montreala je u poodmaklim pregovorima o kupovini američkog ogranka francuske banke BNP Paribas, objavio je Vol Strit Žurnal pozivajući se na izvore upućene u pregovore.

Kanadski zajmodavac bi mogao da finalizuje sporazum već ove nedelje, ukoliko se pregovori uspešno završe, navodi njujorški poslovni list, a prenosi Rojters.

Sporazum bi olakšao ekspanziju Banke Montreala u Sjedinjenim Državama, gde u poslednjih nekoliko godina radi na širenju svog prisustva. Zajedno, dve banke bi imale oko 870 milijardi dolara imovine, dodaje se u izveštaju.

Agencija “Blumberg” je prošle nedelje izvestila da je Banka Montreala izrazila interesovanje za kupovinu Banke Zapada sa sedištem u San Francisku, američkog ogranka BNP Paribas.

Francuska banka je radila sa JPMorganom i Goldman Saksom na proceni prodaje 147-godišnje kompanije, prema kojoj bi kupoprodajni ugovor s potencijalnim kupcima, uključujući Banku Montreala, Toronto-Dominion banku i KijKorp sa sedištem u Ohaju, mogao da vredi oko 15 milijardi dolara.

Tags
Back to top button