Visa pokrenula savetodavnu kripto uslugu – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Visa pokrenula savetodavnu kripto uslugu

Kompanija Visa je pokrenula savetodavni kripto servis za klijente poput banaka i trgovaca, te se tako uključila u trku na tržištu digitalnih valuta.

Ovaj potez kompanije koja se već dugo bavi novčanim transakcijama odgovor je na zahtev investitora. Najnovija usluga u njenoj ponudi usmerena je finansijske institucije voljne da privuku klijente sa kripto tržišta, trgovce NFT-ovima i centralne banke koje su otvorene za digitalne valute.

Usluge koje Visa nudi uključuju i edukaciju institucija o kriptovalutama, pružanje mogućnosti za korišćenje mreže procesora plaćanja za digitalne ponude i pomoć pri uprvaljanju backend (pozadinskim) operacijama.

Najnovija globalna studija kompanije Visa pokazuje da će se skoro 40 odsto vlasnika kriptovaluta okrenuti bankama koje nude usluge vezane za digitalne proizvode.

Visa trenutno na svojoj mreži omogućava kupovinu, prodaju i štednju u digitalnim valutama. Takođe, u njihovoj ponudi se nalazi i kreditna kartica koja omogućava korisnicima da zarade na bitcoin, kao i da koriste kripto dolar, fiksnu kriptovalutu čija je vrednost direktno povezana sa američkim dolarom.

Ipak, da bi kriprovalute poput bitcoina mogle da se koriste u transakcijama, njihova cena mora biti stabilna, izjavio je za Reuters finansijski direktor kompanije Visa Vasan Prabu (Vasant Prabhu).

“Ukoliko cena nastavi da fluktuira između 60.000 i 50.000 dolara u nekoliko sati, trgovci neće lako prihvatiti bitcoin kao valutu”, izjavio je Prabu, dodavši da ne zna na koji način bi bitcoin mogao postati medijum razmene. To će biti moguće samo za kriptovalute sa stabilnom vrednošću.

Biznis.rs

Tags
Back to top button