Hrvatska IT firma preuzima makedonsku – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Hrvatska IT firma preuzima makedonsku

Infinum, hrvatska firma za razvoj digitalnih proizvoda potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske firme 3P Development kako bi zadovoljila rastuće globalne potrebe.

Hrvatski mediji prenose, da Infinum planira da intenzivno ulaže u novu makedonsku podružnicu i da kroz tri godine proširi tamošnji tim na oko 100 zaposlenih.

Iz Infinuma saopštavaju kako se radi o sprovođenju strateškog plana globalne ekspanzije. U poslednjih šest meseci otvorili su kancelarije na tri nova tržišta, tako da sada posluju na šest lokacija širom Evrope i Amerike. Međutim, tu se ne nameravaju zaustaviti, piše Bonitet.

U poslednje vreme možemo videti da se hrvatske tehnološke firme prodaju. Mi smo krenuli u drugom smeru – radićemo na daljem razvoju poslovanja i širenju globalne prisutnosti Infinuma. Do sada smo to radili kroz samostalno otvaranje kancelarija i organski rast, a ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju Infinuma’, izjavio je Nikola Kapraljević, operativni direktor Infinuma, piše Bonitet.

Pripajanje makedonske agencije deo je Infinumove strategije jačanja prisutnosti u regionu. Ulogu izvršnog direktora za Makedoniju preuzeće osnivač 3P Developmenta, Gjorgi Kosev.

Tags
Back to top button