Payten nastavlja širenje e-commerce poslovanja akvizicijom WSPay-a – Bankar.rs
INOVACIJEKOMPANIJESVE VESTI

Payten nastavlja širenje e-commerce poslovanja akvizicijom WSPay-a

Kompanija Payten kupila je 100 posto učešća u kompaniji WSPay, jednom od prvih Payment Gatewaya u Evropi.
WSPay je osnovan 2004. godine sa vizijom da omogući plaćanje roba i usluga u realnom vremenu. Akvizicija je u skladu sa Paytenovom strategijom da trgovcima i krajnjim kupcima ponudi najsigurnije i najinovativnije načine plaćanja.

Danas je WSPay jedan od vodećih i tehnološki najnaprednijih regionalnih pružilaca platnih usluga usmerenih na e-trgovinu. Detaljnije, kao jedna od vodećih kompanija u inovacijama vezanim uz online plaćanje, WSPay se specijalizovao za izradu modula prilagođenih potrebama web-shopova i raznih drugih vrsta poslovanja, kao što su online rezervacija, prodaja avionskih karata, prodaja ulaznica i rezervacija smeštaja.

“Naša misija je osigurati online poslovanje modernim digitalnim metodama plaćanja i integraciju AI u poslovne procese i digitalne kanale plaćanja. Pridruživanjem Paytenu stvorili smo sinergiju koja će nam pomoći da otvorimo nove poslovne prilike i našim klijentima pružimo najkvalitetnije usluge”, izjavio je Emir Dizdarević, direktor WSPay-a.

“Ova akvizicija dokazuje da je naša kompanija neprikosnoveni lider u području platnih usluga u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i regiji. Činjenica da su nam se na našem putu sa svojom stručnošću i iskustvom pridružili stručnjaci iz WSPay-a me posebno veseli. Sprovođenje našeg sinergijskog plana trgovcima će omogućiti još bolju uslugu i omogućiti tehnološke inovacije koje će definisati budućnost industrije e-trgovine”, rekao je Damir Čaušević, E-Commerce direktor Paytena.

Kao jedna od vodećih kompanija u inovacijama i kreator novih načina online plaćanja od 2004. godine, WSPay je postao PSP (Payment Service Provider) koji omogućava povezivanje različitih prodajnih kanala s jednom ili više kompanija koje izdaju kartice, koristeći različite načine plaćanja. WSPay omogućava prihvatanje raznih kartičnih brendova i alternativnih načina plaćanja hiljadama trgovaca širom regije.

Payten, članica Asseco South Eastern Europe (ASEE), nastala je izdvajanjem poslovne jedinice za plaćanje ASEE. Kompanija nudi kompletna rješenja iz područja payment industrije za finansijske i nefinansijske institucije pružajući najviši nivo stručnosti, održavanja i podrške kroz celi portfolio rješenja i usluga. Posluje u području e-trgovine, mPayments, sigurnosnih rješenja za plaćanja, obrade transakcija, usluga povezanih s bankomatima i POS-om. Payten je prisutan u 14 zemalja širom sveta i zapošljava gotovo 1.300 ljudi.

Indikator.ba

Tags
Back to top button