OTP banka najbolja MSP i Banka za privatno bankarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

OTP banka najbolja MSP i Banka za privatno bankarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi

OTP Grupa dobila je nagradu za najbolju banku za mala i srednja preduzeća i najbolju banku za privatno bankarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi.
Nagradu dodeljuje magazin “Global Finance” iz Njujorka, a ove godine po prvi put su ocenili finansijske institucije koje su posvetile posebnu pažnju malim i srednjim preduzećima, navodi se u saopštenju OTP Grupe.

Magazin je ocenio da je pandemija najviše pogodila ove kompanije, a da one igraju važnu ulogu u oporavku privrede u nekoliko zemalja.

Pored nagrade koju je OTP Grupa dobila za 11 tržišta gde je prisutna uključujući Srbiju, osvojena je i nagrada za najbolju MSP banku u Mađarskoj na ovogodišnjem konkursu “Global Finance: Best SME Bank Award 2022”.

“Odgovornim poslovanjem i radom na obezbeđivanju neometanog servisiranja baze korporativnih klijenata u hitnim slučajevima, uspeli smo da doprinesemo ublažavanju posledica pandemije i oporavku privrede. Uz pomoć́ naših konsultanata možemo da obezbedimo fleksibilna finansijska rešenja kompanijama bez obzira na njihovu veličinu i obim delatnosti”, rekao je zamenik generalnog direktora OTP banke Mađarska Laszlo Wolf.

Takođe, kvalitet pružanja privatnog bankarstva OTP Grupe potvrđen je dodelom dve prestižne međunarodne nagrade na „Global Private Banking Awards Gala“ događaju. OTP Grupa je po prvi put osvojila nagradu za najbolju banku privatnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi, dok ovu nagradu u Mađarskoj osvaja već pet godina zaredom.

Odbor za dodelu nagrade procenjivao je ne samo finansijske pokazatelje i kvalitet usluga, već je uzeo u obzir i inovativnost rešenja do kojih se došlo protekle godine. Nakon detaljne procene finansijskog učinka, efikasnosti i tržišnog udela 120 banaka, privatno bankarstvo OTP Grupe je daleko ispred konkurenata na tržištu.

OTP Private Banking pruža usluge upravljanja imovinom na teritoriji Centralne i Istočne Evrope za oko 73.000 klijenata u 11 zemalja, čija ukupna vrednost iznosi preko 9 milijardi evra i pruža klijentima rešenja koja su istovremeno stabilna i inovativna, poručeno je iz OTP Grupe.

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button