Obeležena Nedelja štednje iz perspektive digitalnog imuniteta dece – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

Obeležena Nedelja štednje iz perspektive digitalnog imuniteta dece

Nedelju štednje koja se tradicionalno obeležava tokom prve sedmice novembra, Banca Intesa je u saradnji sa svojom matičnom grupom Intesa Sanpaolo, obeležila edukativnim sadržajem na online kanalima banke i webinarom za zaposlene.

Tokom skoro stogodišnje tradicije podsticanja pravilne upotrebe novca naučili smo šta pojam štednje podrazumeva. Ovogodišnju Nedelju štednje posvetili smo sigurnom ponašanju iz novog ugla – iz perspektive najmlađih i njihovih roditelja u kontekstu savremenog načina života, koji se odvija online. Savremene tehnologije i različite vrste ekrana neodvojiv su deo svakodnevice i imaju veliki uticaj na naš život, naročito na najmlađe. Tim povodom smo na društvenim mrežama Banca Intesa organizovali serijal edukativnih saveta roditeljima i upoznali ih sa osnovnim pojmovima i pitanjima u vezi sa sigurnim ponašanjem dece na internetu. Za sve pratioce smo pripremili i poklon priručnik na ovu temu, koji je dostupan na web sajtu banke.

Gostovanje u našim serijalima imala je Ana Mirković, CEO i jedan od osnivača Instituta za digitalne komunikacije, koja je dala odgovore na nekoliko važnih tema: koliko vremena deca treba da provedu pred ekranom, kada je pravi trenutak da dete dobije mobilni telefon i otvori lični nalog na društvenim mrežama, itd.

„Živimo u eri u kojoj je digitalna komunikacija najdominantniji vid komunikacije, naročito među decom i mladima. Oni uče, istražuju, druže se, igraju se i zabavljaju se koristeći nove tehnologije, a u tom univerzumu beskonačnih mogućnosti često ne razmišljaju o svojoj bezbednosti. Uloga roditelja i odraslih je da ih slušaju, čuju i razumeju, kao i da nedvosmisleno pokažu da su podrška u svakoj situaciji. Uloga svih nas je da im pomognemo da osnaže svoj digitalni imunitet i bezbedno komuniciraju u digitalnom svetu“, istakla je Ana Mirković, CEO i jedan od osnivača Instituta za digitalne komunikacije.

Naše kolege su imale prilike da Anu čuju na online radionici „Digitalni imunitet najmlađih u vreme vanrednih okolnosti”, koju je Banca Intesa organizovala povodom obeležavanja nedelje štednje.

Tags
Back to top button