PFF prodao Telenor u Crnoj Gori, a kod nas? “Srbija je strateško tržište” – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

PFF prodao Telenor u Crnoj Gori, a kod nas? “Srbija je strateško tržište”

Češka PPF Telecom grupa objavila je nedavno prodaju 100 odsto udela Telenor Crna Gora mađarskoj kompaniji 4iG Nirt.

“Naša poslovna strategija fokusira se na tržišta koja nude značajan potencijal rasta i nose težinu u našem portfoliju. Stoga smo odlučili da prodamo Telenor Crna Gora”, kazao je tom prilikom Marek Slačik, izvršni direktor TMT CEE PPF Telecom grupe.

PFF je takođe i vlasnik Telenora u Srbiji, što nas je navelo da ih kontaktiramo kako bismo saznali da li i srpsku kompaniju očekuje slična sudbina.

Međutim, do toga izgleda neće doći jer je “Srbija jedno od strateških tržišta za PPF”, kazali su iz te grupacije za B92.net.

Naime, na naše pitanje o sudbini Telenora Srbija podsetili su nas na nedavnu izjavu Ladislava Bartoničeka, šefa češke PPF grupe za jedan srpski medij, kada je rekao:

“Jako smo zadovoljni i sa Telenorom i poslovnim okruženjem u Srbiji i nameravano ovde da ostanemo, a istražujemo i neke nove poslove i usluge.”

Da podsetimo, PPF grupa je u julu 2018. godine kupila Telenorove telekomunikacione kompanije u Bugarskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Akvizicija je dovela do formiranja PPF Telekom Grupe u okviru strukture PPF Grupe.

Tags
Back to top button