Milijarder izigrava arhitektu, a na kritike odgovara ovako – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Milijarder izigrava arhitektu, a na kritike odgovara ovako

Čarli Munger, milijarder, dugogodišnji biznis drugar Vorena Bafeta i potpredsednik kompanije Berkshire Hathaway, ovih dana je pod lupom medija zbog jednog studentskog doma.

Nije to običan studentski dom. To je dom za koji je Munger donirao 200 miliona dolara, ali uz uslov da bude “po njegovim nacrtima”. Taj nacrt je i predmet kritike jer će više od 4,500 studenata Univerziteta u Santa Barbari, na obali Pacifika, boraviti u domu gde 90 odsto soba – nema prozore, piše Bonitet.

Ovo je prouzrokovalo i ostavku glavnog arhitekte konsultanta univerziteta Denisa Mekfadena koji je u pismu ostavke rekao da ne može da podrži ove planove ni kao arhitekta, ali ni kao “roditelj i ljudsko biće”.

Odgovorio je Munger na kritike. Kao prvo, rekao je da “sobe bez prozora” treba da budu podstrek da se studenti međusobno druže izvan njih, a za MarketWatch je ovog vikenda rekao i sledeće:

„Morate da se naviknete na činjenicu da milijarderi nisu najpopularniji ljudi u našem društvu, ali ja bih radije bio milijarder i da me ne vole, nego da nemam novca.”

Tags
Back to top button