“Squid Game” kriptovaluta je prevara: Sa 2.800 dolara pala na nulu – Bankar.rs
FOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

“Squid Game” kriptovaluta je prevara: Sa 2.800 dolara pala na nulu

Nakon ogromnog rasta, kriptovaluta zasnovana na popularnoj seriji “Squid Game” pala je naglo, i sada je njena vrednost nula dolara. Ovo se desilo nakon što su je njeni kreatori unovčili i na taj način od investitora ukrali gotovo 2,1 milion dolara.
Nakon što je tokom prethodne nedelje zabeležen ogroman rast od gotov 2.300 odsto u roku od tri dana a nakon oko nedelju dana dostigla vrednost od preko 2.800 dolara, njena vrednost pala je juče na nula dolara.

Ova prevara u medijima se naziva “povlačenje tepiha”. To znači da su kreatori kriptovaluta promenili digitalne novčinje u pravi novac, i na taj način brzo devalvirali vrednost kriptovalute.

Pre ovoga, tržišna kapitalizacija ove kriptovalute procenjena je na oko dva miliona dolara.

Kako pišu brojni mediji, puno znakova ukazivalo je na prevaru, uključujući njegov sada nepostojeći veb sajt koji je bio pun pravopisnih grešaka. Još jedna greška koju je trebalo ranije primetiti je, kako navode, to što su pravila bila takva da investitori mogu da kupe, ali ne i da prodaju kriptovalutu Squid.

Brojni stručnjaci upozoravali su i ranije investitore da je Squid verovatno prevara.

Podsetimo, serija “Squid Game” je Netfliksova serija godine. Kompanija je nedavno objavila da je ovu seriju pogledalo 111 miliona naloga, što je čini “najvećom” serijom ove kompanije ikada.

Netfliks se takođe ogradio od kriptovalute Squid, ističući da nisu povezani.

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button