Brazil zeli da ozvaniči upotrebu kriptovaluta – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Brazil zeli da ozvaniči upotrebu kriptovaluta

Aureo Ribeiro, brazilski savezni zamenik, otkrio je da bi Brazilci uskoro mogli bitkoinom da kupuju kuće, automobile, pa čak i da plaćaju u Mekdonaldsu, piše “Jahu fajnens”.

Predlog zakona o regulaciji kriptovaluta trebalo bi da bude predstavljen na plenarnoj sednici Predstavničkog doma u sledećih nekoliko dana.

“Želimo da odvojimo žito od kukolja, donesemo propise kako bi građani mogli da trguju, znaju gde i šta kupuju, kao i s kim imaju posla”, rekao je Ribeiro.

“Ovom kriptovalutom moći ćete kupiti kuću, automobil, otići u Mekdonalds i kupiti hamburger – to će biti valuta u zemlji, kao što se to dogodilo u drugim zemljama”, objasnio je.

Predlog zakona 2.303/15, koji poziva na regulaciju virtuelnih valuta, odobren je prošle nedelje, prenosi Jutarnji list.

Ako ovaj zakon dobije odobrenje Predstavničkog doma, Brazil će slediti primer El Salvadora i učiniti bitkoin zakonskim sredstvom plaćanja.

Ribeiro je rekao kako je zadovoljan odobrenjem “zakona o bitkoinu”, te naglasio da su se Brazilci već sreli s njim na mnogim mestima.

Međutim, Aureo je rekao kako tržište još uvek nije regulisano i da ne postoji pravno priznanje kriptovalute kao sredstva plaćanja.

Rekao je da bi uz zakonsko odobrenje još nekoliko zemalja moglo kopirati regulatorni model njegove zemlje.

Tags
Back to top button