Zlatara Majdanpek prodata za 1,6 miliona evra – Bankar.rs
IZVEŠTAJ SA BERZEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Zlatara Majdanpek prodata za 1,6 miliona evra

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je da je beogradska firma Karnak Plus Construction kupila Industriju za preradu Majdanpek d.o.o. u stečaju za 185.000.000 dinara (nešto manje od 1,6 miliona evra).

.Početna cena Industrije za preradu Majdanpek na javnom nadmetanju bila je 129,7 miliona dinara.

Vlasnik i direktor Karnaka je Dejan Popović, a pretežna delatnost te firme su prema podacima APR-a “ostali nepomenuti građevinski poslovi”.

Najznačajniju imovinu Industrije za preradu čini “Zlatara Majdanpek”, a na prodaju su ponuđeni pogoni zlatare: nakit i kovanice, ukrasni proizvodi, hemija i metalurgija, centralni magacin, organizaciona celina fabrika “Megaplast”, kao i poslovni prostori u Beogradu, Požarevcu, Boru, Valjevu, Zaječaru i Nišu, te stan na Novom Beogradu.

Poslednji socijalni program u ovoj kompaniji sproveden je pred kraj 2015. godine, kada su industriju za preradu plemenitih metala, uz otpremninu, napustila 263 radnika. Već naredne godine, Privredni sud u Zaječaru doneo je rešenje o otvaranju stečaja.

IPM je bio poznat po odličnim majstorima i po ručnoj izradi nakita. Zlatnici i srebrnjaci obeležili su istoriju zlatare i celih epoha na ovom prostoru, pa su poznate serije sa Titovim likom, likom svetaca, istorijskih ličnosti cara Konstantina, na primer.

Osamdesetih godina prošlog veka u pogonima zlatare prerađivale su se dve tone plemenitih metala godišnje.

Od 2000. godine IPM je radio u sastavu RTB-a Bor. U više navrata tražili su strateškog partnera, ali su svi pokušaji privatizacije bili bezuspešni, javlja RTS.

Tags
Back to top button